Supervizare psihologie clinică

Sunt supervizor acreditat de Colegiul Psihologilor din România pentru a sprijini psihologi debutanți în domeniul Psihologie clinice. Supervizarea se adresează psihologilor cu drept de liberă practică aflați la început de drum și îi ajută să reflecteze asupra propriului proces și să devine mai sensibil la nevoile pacienților/clienților.

De asemenea, stagiul de supervizarea care durează în jur de un an de zile și însumează un număr de 100 de ore de supervizare, este o condiție necesară pentru ca psihologul să își poată exercita profesia în regim autonom.

Supervizarea are mai multe scopuri. Un scop este cel formativ; psihologul practicant în supervizare primește ghidaj pas cu pas din partea supervizorului pentru a gestiona primele sale cazuri. Un alt scop al supervizării este acela de a asigurare calității actului profesional în beneficiul pacientului/clientului.

În cadrul supervizării, dincolo de aspecte tehnice ale meserie, voi sprijini psihologii în dezvolta o atitudine sensibilă către diversitate și identitatea de gen, o dezvolta o perspectivă sociologică și etică asupra definiției anormalității și o înțelegere practică a elementelor esențiale ce țin de psihometrie.

Pe parcursul anului împreună vom parcurge:

  • Aspecte legislative ce țin de exercitarea profesiei
  • Aspecte practice ce țin de managementul cabinetului psihologic
  • Aspecte teoretice precum elemente de DSM, psihopatologie și calitățile psihometrice ale testelor
  • Redactarea raportului psihologic
  • Utilitatea și utilizarea diverselor tehnici de evaluare: interviul, anamneza, observația clinică și probe psihologice.