Psihodiagnostic ADHD cu stabilirea planului de intervenție

Descriere

ADHD sau tulburare cu deficit de atenție/ hiperactivitate este o tulburare a dezvoltării și presupune prezența unor dificultăți persistente de inatenție și sau hiperactivitate și impulsivitate care se manifestă în multiple medii.

Deficitul primar al copiilor cu ADHD ține de funcționarea executivă. Funcțiile executive sunt: planificarea viitoarelor obiective, inhibarea răspunsurilor dezadaptive, menținerea și manipularea informațiilor în memoria de lucru și adaptarea flexibilă a comportamentelor la schimbările din mediu. Copilul cu ADHD întâmpină dificultăți în o parte, sau toate.

Diagnosticul ADHD urmărește niște să identifice dacă copilul întrunește criterii de diagnostic așa cum sunt descrise în manualul diagnostic DSM 5. Asta înseamnă că în procesul de diagnostic nu se pune accentul pe definirea precisă a deficitelor și identificare resurselor și a punctelor tari.

Descrierea abilităților copilului este esențială pentru o intervenție competentă. Mai mult decât atât, ADHD-ul adesea se asociază cu alte comorbidități precum tulburări de învățare, anxietate socială și de performanță, agresivitate și alte tulburări comportamentale. Acest lucru adaugă la complexitatea planului de intervenție și o evaluare completă și profundă poate aduce claritate și să ghideze un plan de intervenție eficient și adecvat copilului.

Deoarece ADHD este o tulburare neuropsihologică evaluarea este complexă și adresează funcționarea neuropsihologică, comportamentală și emoțională. Pentru planu de intervenție o evaluare completă este necesară, cât și acordarea unei deosebita atenție a punctelor forte ale copilului.

În cadrul acestei evaluări, aplicăm următoarele teste:

  1. Interviu diagnostic:
  2. QI:
  3. NEPSY II:
  4. Evaluare comportamentală:
  5. Evaluare neurodivergență:
  6. Evaluare clinică specifică:
  7. Abilități școlare:

Fiecare test este ca o piesă dintr-un puzzle complex. Pentru a trage concluzii corecte (valide) despre copil datele unei test trebuie puse împreună cu alte piese de puzzle precum: informațiile din interviu, descrierea clinică a tulburărilor (semne și simptome conform cu DSM), cu rezultatele altor probe psihologice cât și date culese din multiple surse.

Sumar evaluare

Vârstă
6 - 22
Nr. ședințe
7
Teste aplicate
DIVA, WISC IV, NEPSY-II, BASC, Conners, CDI, SMALSI
Raport
Complex
Plan
Da
Cost
2500