Evalluare inițială Mâncatul emoțional

Descriere

Mâncatul emoțional este un mecanism de adaptare (coping) care are ca scop ameliorarea și/sau amorțirea unor emoții care provoacă disconfort persoanei. Alimentele sunt folosite pentru a liniști o foame emoțională. Mâncatul emoțional poate fi considerată o formă de evitare emoțională.

Acest ritual devine problematic atunci când comportamentul interferează cu și înlocuiește gestionarea activă a emoțiilor intense. Pe termen scurt mâncatul emoțional alină starea emoțională, însă pe termen lung lasă neadresate rănile emoționale și în plus adaugă și alte emoții precum rușinea, regretul și vinovăția dacă persoana se uită critic la episoadele de mâncat impulsiv.

Această evaluarea își propune clarificarea elementelor emoționale care stau la baza mâncatului emoțional.

În cadrul acestei evaluări, aplicăm următoarele teste:

  1. Interviu:
  2. Teste Millon:

Fiecare test este ca o piesă dintr-un puzzle complex. Pentru a trage concluzii corecte (valide) despre copil datele unei test trebuie puse împreună cu alte piese de puzzle precum: informațiile din interviu, descrierea clinică a tulburărilor (semne și simptome conform cu DSM), cu rezultatele altor probe psihologice cât și date culese din multiple surse.

Sumar evaluare

Vârstă
9 - 22
Nr. ședințe
2
Teste aplicate
Interviu inițial, M-PACI, MACI, MCMI III
Raport
Standard
Plan
Nu
Cost
350